Clubkampioenschappen

Saturday 11 June 2022
Wanneer 2 Juli
Tijd (o.v.b)10.00 uur – 14.00 uur
LocatieJan Nieuwenhuyzenstraat 9, Breda

Zaterdag 2 juli organiseert Geoffrey Berens Karate Academy haar clubkampioenschappen. Ter ere van ons 5 jarig bestaan gebruiken wij o.a. de opbrengst van de grote clubactie van begin dit jaar om deelname voor onze karateka’s kosteloos te houden.

Wij hopen dat al onze karateka’s mee komen doen aan onze clubkampioenschappen.
Tijdens dit toernooi zullen we zowel Kumite als Kata wedstrijden hebben.

Kata
Iedere karateka laat een Kata (schijngevecht in vast patroon met karatetechnieken) zien. Deze worden beoordeeld op techniek, snelheid, kracht en beleving tijdens de uitvoering van het Kata. We zullen in ieder geval rekening houden met leeftijd en indien mogelijk met geslacht en kleur van de band.
Om mee te kunnen doen aan de katawedstrijd is het van belang dat de karateka’s in ieder geval 1 Kata helemaal kennen en uit kunnen voeren. Minimale leeftijd om mee te kunnen doen aan dit onderdeel is 6 jaar.

Kumite
Dit is een 1 tegen 1 ‘gevecht’ tussen twee karateka’s. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening met geslacht, leeftijd en gewicht.
Een wedstrijd duurt 1,5 minuut en de karateka met de meeste punten na 1,5 minuut wint de wedstrijd of wanneer er 8 punten verschil zijn binnen de speeltijd.
Contact op het gezicht is verboden, op het lichaam is gecontroleerd contact toegestaan.
Beschermers (vuist, voet en gebit) zijn verplicht om mee te kunnen doen. Deze zijn eventueel aanwezig voor karateka’s die dit niet zelf hebben. Beschermers kunnen ook aangeschaft worden bij ons ( bij meester Geoffrey)

Inschrijven kan door een mail te sturen met daarin vermeld de naam, geboortedatum en kleur band van de deelnemer. Aangeven of het gaat om kumite en/of Kata. Bij kumite ook het gewicht aangeven.
Als onderwerp van de e-mail graag “Clubkampioenschap’ vermelden.

Voor de organisatie kunnen we altijd extra hulp gebruiken, bijvoorbeeld om de kinderen te helpen

Meer nieuws

Meer nieuws